Етикети

, , , , , , ,

Регионален исторически музей – Пловдив стартира втория етап от проекта „Съхранено за поколенията“. При реализацията на първия етап на проекта през 2011 г. във фонда на музея постъпиха над 200 експоната, дарени от родолюбиви пловдивчани. Най-интересните културни ценности са показани в изложбата „Дарителството – памет за утре“, която все още може да бъде разгледана в залата за временни изложби на площад „Съединение“ № 1.

През настоящата 2012 г. стартираме втория етап на проекта. Във връзка с това се обръщаме към съгражданите ни с молбата да надникнат в семейните архиви и да потърсят свидетелства за проведеното през 1892 г. Първо българско земеделско-промишлено изложение и неговата последваща роля за развитието на индустрията и земеделието в Пловдив и страната. Такива свидетелства могат да бъдат промишлени изделия, емблеми на фирми, сувенири, плакети, медали, рекламни афиши, свидетелства за участие, снимки, скици на изобретения, документи и др. Събраните материали /предоставени за временно ползване или като дарение/ ще станат част от подготвяната изложба, която ще осъществим през месец септември 2012г.

За експонат на месец февруари избрахме фрагмент от панорамна снимка, която е запечатала откриването на изложението в Пловдив на 15.08.1892 година. Цялостната панорамна снимка, реконструирана по компютърен път, ще бъде показана през септември 2012 г. в подготвяната изложба за Първото българско земеделско – промишлено изложение.

За повече информация – тел. 032/629409
Email: hm_plovdiv@mail.bg
Пловдив, пл. „Съединение” № 1
Работното време на музея е от 9.00 до 17.00 ч от понеделник до петък

Advertisements