Етикети

, , , , , , , , , , ,

На 19 май Фондация „Помощ за благотворителността в България“, в партньорство с Американската Търговска Камара и Посолството на САЩ, организира пролетното издание на традиционните Дни на Доброволчеството. Специален акцент на Деветото издание на инициативата беше подготовката за Нощта на музеите. Домакини на проявата станаха 8 музея и 20 нестопански организации от цялата страна.

Регионален исторически музей (РИМ) включи Пловдив в благородната инициатива. На гости на институцията дойдоха служители от „Джапан Табако Интернешънъл България” и VIVACOM. Посрещнахме ги в къщата-музей Христо Г. Данов, дом на нашата експозиция „Книгоиздаване в България през втората половина на XIX и началото на XX век”. Доброволците донесоха със себе си хубаво време, усмихнато настроение, неуморен ентусиазъм и необходимите материали – шпатули, шкурка, ръкавици, градинарски ножици и чувалчета. Запретнахме ръкави и свършихме много работа по колоритната градина на емблематичната възрожденска къща – плевене, премахване на бръшлян, почистване, подрязване на дървета и храсти. Сериозни усилия бяха вложени по заличаването на графитите върху оградата, която гледа към храм „Свети Никола”. Доброволците се трудеха усърдно, а ние им подарихме историческа беседа в къщата на Христо Данов, билков чай и издания на музея. Сигурни сме, че успяхме да спечелим служителите на „Джапан Табако Интернешънъл България” и VIVACOM за свои приятели, защото ги видяхме отново още същата вечер по време на Европейската нощ на музеите.

Джапан Табако Интернешънъл България е част от Джапан Табако Интернешънъл (JTI) – водеща международна компания за производство на цигари и тютюневи изделия. JTI произвежда световно известни марки като Winston, Mild Seven и Camel. Други международни марки са Camel, Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie, Glamour и LD. Компанията е с централа в Женева, Швейцария има над 25 000 служители в повече от 120 страни в света.

VIVACOM Cares е клубът на доброволците, който компанията, лидер в предоставянето на съвременни телекомуникационни услуги, създаде през 2010 г. В него членуват над 300 служители, които всеки месец показват своята ангажираност към обществото, дарявайки свободно време и добро настроение. Инициативите се организират в различни градове от страната, в зависимост от включените за помощ места: детски градини, паркове, домове за възрастни… Само от началото на тази година организира и се включи в 12 доброволчески акции.

Регионален исторически музей – Пловдив изказва своята искренна благодарност към доброволците от „Джапан Табако Интернешънъл България” и VIVACOM. Желаем да споделим и своята признателност към Фондация „Помощ за благотворителността в България“, която случва Дните на доброволчеството – поздравяваме ги за тази толкова полезна и същевременно позитивна инициатива!

За фотоалбум от събитието във facebook: http://www.facebook.com/rimplovdiv

Advertisements