Етикети

, , , , , , ,

Регионален исторически музей – Пловдив има удоволствието да представи самостоятелната фотоизложба „50 фотографии от 50 места по света” на пловдивския пътешественик Борис Пелтеков. Фотоизложбата ще бъде подредена в Музеен център за съвременна история с адрес „Ангел Букорещлиев” № 14 – уличката, която се вие по Сахат тепе и е успоредна на главната.

„Животът ми започна в този град. В изкуството Пловдив е ненадминат със своите традиции. По-късно съдбата ме тласна към други континенти. Когато тръгнеш към хоризонта, пътят ти има само начало. Постепенно планетата се превърна в мой дом”, казва Борис Пелтеков. Той е роден в Пловдив. Напуснал България преди повече от 20 години. Заживял в САЩ и превърнал Колорадо в отправна точка за своите дълги пътувания. Посветил живот си на пътешествията по света, Борис търси онези красиви кътчета, които остават извън официалните туристически маршрути. Открива пътеките сам, не пита за посока туристическите агенти и не вярва на клишетата в пътеводителите. Колекционира самобитните фрагменти на планетата с апарата си, анотира ги с емоциите си, за да ги сподели и на нас.

Откриването на фотоизложбата ще започне в 17:00 часа на 31.05.2012 (четвъртък). Фотографиите на Борис Пелтеков ще останат в Музеен център за съвременна история до 15 юни.

За снимки от откриването на изложбата натиснете тук!

Advertisements