Етикети

, , , , ,

Фондация „Отворени изкуства” обяви проекта, който ще бъде финансово награден, осъществен и включен в официалната програма на “Нощ на музеите и галериите – Пловдив” от „Фонд Музеи“ през 2012 година.

Щастливи сме, че това е проектът на Регионален исторически музей – Пловдив (РИМ-Пловдив): „Нощ на ретро фотографията в музея“/Игри на въображението – скици във времето – закачки с историята/.

РИМ – Пловдив ще използва изразните средства на фотографията, за да потопи посетителите в атмосферата на времето от края на XIX до средата на XX век. Фотографията ще бъде разгледана едновременно като теория, техника, метод за съхраняване на видими образи и клон от графичните изкуства, използващ тази техника като средство. Ще бъде популяризирана колекцията от исторически фотографии на Регионален исторически музей – Пловдив, която е и най-богатата в България.

Оценяващите избрали нашия проект единодушно заради „богатото си и многопластово съдържание“.

Благодарим на представителите на фондация „Отворени изкуства” и фондация „Америка за България” за високата оценка, която получихме! Доверието ни радва и задължава!

Платформата „Фонд Музеи“ е създадена през 2012 година от фондация “Отворени изкуства” и фондация “Америка за България” с цел финансова подкрепа на културни проекти, които да бъдат инициирани от регионалните музеи и реализирани в основната програма на осмото издание на “Нощ на музеите и галериите – Пловдив 2012”. Покана за участие получиха Регионален природонаучен музей – Пловдив, Регионален археологически музей – Пловдив, Регионален исторически музей – Пловдив, Регионален етнографски музей – Пловдив, както и Градска художествена галерия – Пловдив.

Advertisements