Етикети

, , , , , , , , , , ,

На 21 септември 2012 г. се проведе осмата „Нощ на музеите и галериите – Пловдив”. Регионален исторически музей – Пловдив представи проекта „Нощ на ретро фотографията в музея“/Игри на въображението – скици във времето – закачки с историята/.

Проявата използва изразните средства на фотографията, за да потопи посетителите в атмосферата на времето от края на XIX до средата на XX век.Основните прояви по проекта бяха осъществени в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев” № 14. Те ще бъдат представяни и през настоящата седмица (24.09 – 29.09, 2012 г.) в работното време на центъра. Пловдивчани и гостите на града все още могат да променят своята визия чрез копия на дрехи и вещи от миналото, за да се снимат в автентичното фотоателие от началото на XX в. Остават подредени старите фотоапарати и оборудване, уникалните оригинални фотографии от фондовете на музея, таблата, които информират за историята на фотографията и действащата фотолаборатория.

Проектът „Нощ на ретро фотографията в музея” се осъществява чрез „Фонд Музеи”. Платформата е създадена през 2012 година от фондация “Отворени изкуства” и фондация “Америка за България” с цел финансова подкрепа на културни проекти, които да бъдат инициирани от регионалните музеи и реализирани в основната програма на “Нощ на музеите и галериите – Пловдив”.

Регионален исторически музей – Пловдив изказва своята признателност на:

Младите художници от Национална художествена гимназия „Цанко лавренов” – Емилия Колева, Василики Драконтаидис, Нонка Владимирова, Красимир Геджов, Диана Митева;

Младите фотографи от Общински детски комплекс с ръководител Изабел Хугасян;

Доброволците – Веселина Маджарова, Стефани Митева, Цветомила Нещерева, Калина Бурдакова, Наталия Шкодрова, Елена Лулчева, Даниела Авуска;

Случихме „Нощ на ретро фотографията в музея” с помощта на Вашето настроение и ентусиазъм! Благодарим Ви!

Разгледайте фотогалерия от събитието тук!

Advertisements