Етикети

, , ,

Регионален исторически музей – Пловдив се включи в поредната доброволческа инициатива. На гости дойдоха служители от „Булстрад”. Посрещнахме ги в сградата на Областното събрание на Източна Румелия, дом на нашата експозиция „Съединение на България от 1885 г.” Подготовката за предстоящите дейности включваше билков чай, ароматно кафе и кроасани. Доброволците се включиха при свалянето на изложбата „Българското чудо”, която беше посветена на Първото българско земеделско – промишлено изложение и стопанското развитие на България в края на XIX и началото на XX в. Под вещото ръководство на д-р Видин Сукарев, служителите на „Булстрад” помогнаха за изваждането на експонатите от витрините, комплектоването и транспортирането им към фондохранилищата ни. Доброволците извършваха поставените им задачи с огромно внимание и любознателност, а за награда получиха обзорна беседа от Мария Карадечева, главен уредник на музея.

Тази доброволческа акция се осъществи по инициатива на „Булстрад“ и със съдействието на фондация „Помощ за благотворителността в България”. Тя е по европейската програма за социална активност на служителите на „Виена иншурънс груп“, част от които са „Булстрад“ и „Булстрад Живот“ в България.

Регионален исторически музей – Пловдив желае да изкаже още веднъж своята благодарност към гостите от ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп” и фондация „Помощ за благотворителността в България”.

До нови срещи!

Фотографии на Елена Илиева от събитието ще намерите тук!

Advertisements