Етикети

,

През миналото лято, Регионален исторически музей – Пловдив и ателие „С детски ръце и сърце” започнаха провеждането на валдорфски уроци за деца в експозиция „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” № 1.

Летните валдорфски занимания се случват в двора на Димитър-Георгиадиевата къща, която е разположена непосредствено до емблематичната Хисар капия в Старинен Пловдив. Инициативата има за цел да развие у малчуганите мисленето, чувствата и волята чрез типично български игри, песни, приказки и ръчна работа.

Експериментът продължава и тази година. Валдорфските уроци ще се проведат между 10:00 и 12:00 часа в четири последователни четвъртъка от лятната ваканция. Първият четвъртък е тази седмица – 19 юни, а следващите дати са 26 юни, 3 юли и 10 юли.

„С детски ръце и сърце” е част от пловдивската инициатива за създаването на валдорфска детска градина и валдорфско училище. Вещите педагози от ателието Ви канят на типичните валдорфски уроци, за да подарите на децата си възможността да оформят и изработят реални неща, вдъхновени от собствените си чувства, мисли и воля.

Нека отново свържем опитностите от българските занаяти с валдорфската педагогика!

Advertisements