Етикети

, ,

1От 18:00 часа на 16.12.2014 година (вторник) в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев” № 14 ще бъде открита изложбата „Пловдив заедно”. Изложбата се организира от J галерия към фондация „Артиум Консолацио”, чиято мисия е да промотира българското изкуство в Холандия.

„Пловдив заедно” представя осем утвърдени пловдивски автори: Румен Нечев, Константин Константинов, Вихра Григорова, Кирила Георгиева, Христо Жеков, Атанас Карадечев, Митко Чонов, Цветана Видева. Петима от тях участват с живопис, двама с пластика и един с керамика.

Основател на фондация „Артиум Консолацио” е Жаклин Хауари, която е и галерист в J галерия. Тя отправя покана към всички културни оператори, които осъществяват своята дейност под тепетата, да посетят откриването на изложбата, за да превърнат събитието в една основа за ползотворно сътрудничество, насочено към промотирането на пловдивската култура и изкуство в Холандия.

Всеки може да разгледа изложбата в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев” № 14 – уличката, която се вие по Сахат тепе и е успоредна на Главната, между 16-ти и 19-ти декември.

Advertisements