Етикети

, ,

Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров”, София организира концерт на студенти от класа по акордеон на д-р Добромир Митев към клавирната катедра на висшето училище. Проявата ще се осъществи на 27.04.2015 г. (понеделник) от 17:30 часа в зала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив. Входът ще бъде свободен.

В концерта ще участват студентите: Ивелин Иванов, Мария Георгиева, Кирил Петров, Ивайло Флоров и Мария Гешевска. Опиянени от магията и звученето на този прекрасен инструмент и решени да превърнат свиренето на акордеон в смисъл на живота си, те стават част от Акордеонно турне, което тази година завършва под тепетата. Акордеонните турнета са ежегодни и имат за цел популяризиране и професионализиране на акордеона и издигането му на мястото, което безспорно заслужава. Концертите, са не просто изпълнения пред публика, а своеобразен форум, на който деца, ученици от музикалните школи и училища, родители добиват реална представа за инструмента, като се запознават и с учебния процес в НМА “Проф. Панчо Владигеров“. Изпълняваните пиеси са от различни епохи и жанрове, някои от композиторите са: Сергией Рахманинов, Ференц Лист, Рудолф Вюртнер, Андре Астие, Виктор Гридин, Ришар Галиано, Асен Вакарелов, Тодор Геров, Петър Ралчев и др.

Преподавателят Добромир Митев, започва обучението си по акордеон през 1970, когато акордеонът е изключително популярен в България. Учи акордеон в музикална школа с преподавател Димитър Цветков в град Ловеч. Завършва Средно музикално училище в гр. Пловдив с преподаватели Асен Вакарелов и Петър Маринов, като в този период е носител на няколко първи и специални награди от републикански конкурси. Завършва Софийски университет със специалност „Педагогика на обучението по музика“ с музикален инструмент акордеон, и магистратура „Музикална педагогика – инструментална или вокална“. Работи 4 години в Швейцария като музикант и участва във фолклорни състави, с които осъществява турнета из Европа и Америка. Носител на първа награда на международен конкурс в гр. Райнах – Швейцария. Добромир Митев е автор на школа за обучение по акордеон, диск „Соло акордеон”, както и на множество статии, композиции и аранжименти.

Advertisements