Етикети

, , ,

Регионален исторически музей – Пловдив ще се включи в общоградското честване по повод официалното обявяване на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година. На 23 май (събота) институцията ще работи с 3 от своите експозиции, които обявяват свободен вход от 9:00 до 17:00 часа:

Сградата на Областното събрание на Източна Румелия на площад „Съединение” № 1 представя постоянната експозиция „Съединение на България от 1885 г.” и изложбата „Светът на Яворов”, осъществена със съдействието на Регионална дирекция „Държавен архив“ – Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и къща–музей „Пейо К. Яворов“ град Чирпан.

Сградата на Областното събрание на Източна Румелия

Сградата на Областното събрание на Източна Румелия

Къщата на Димитър Георгиади на ул. „Цанко Лавренов” № 1 в Старинен Пловдив представя постоянната експозиция „Българско Възраждане” и изложбата „Найден Геров – учител, дипломат и книжовник”, подредена по повод 165 години от създаването на Епархийското българско училище в Пловдив, предшественик на първата българска гимназия „Св.св. Кирил и Методий”.

Къщата на Димитър Георгиади

Къщата на Димитър Георгиади

Къщата-музей на Христо Г. Данов на ул. „Митрополит Паисий“ № 2 в Старинен Пловдив представя постоянната експозиция „Книгоиздаване в България през втората половина на XIX и началото на XX век” и гостуващата изложба „Руско-турската война през погледа на военни кореспонденти” на Исторически музей Искра” – Казанлък.

Къщата-музей на Христо Г. Данов

Къщата-музей на Христо Г. Данов

Advertisements