Етикети

, , , , , , ,

От 20:00 часа на 11-ти октомври 2015 г. (неделя) в зала „Съединение” на пл. „Съединение” №1 ще се състои концерт на световноизвестния аржентински композитор Фернандо Отеро, носител на награди „Грами“, съвместно с хореографа Дагмар Спейн. В тази колаборация артистите комбинират сили, за да подчертаят уникалността на музикалните композиции на Фернандо, визуализирайки ги с хореографията на Дагмар. Балерината има силно възхищение от работата на Фернандо и се чувства дълбоко вдъхновена да създава хореография към избрани моменти от неговите композиции.

Фернандо Отеро
http://www.fernandootero.com/

В резултат на години изучаване на класическо пиано, виртуозният пианист създава свой стил, в който комбинира елементи на джаз, танго и съвременна класическа музика. Неговите произведения притежават силна ритмична наситеност, когато изпълнява в бързо темпо. Свиренето на Фернандо е като песен, наситено с прецизност и експресивност. Отеро представя силно изразени композиции с широка палитра от цветове.
Зад гърба си, Фернандо има 15 албума като соло-пианист и повече от 50 международни участия всяка година. Неговите албуми са издавани от Nonesuch Records, Warner Music, Harmonia Mundi и World Village.

Дагмар Спейн
http://www.danceimprints.com/

Родената в Чехия талантлива Дагмар Спейн открива любовта към танца в детска възраст. Признат хореограф, артист и директор, Дагмар стартира своето обучение във Франкфурт, продължавайки го в Ню Йорк (MFA), където остава да живее повече от 20 години.
Любовта и радостта от импровизацията в Дагмар биват разпознати от нейната учителка, когато тя е едва на 10 години, което натурално я кара да препознае себе си в хореографията. И така импровизацията се превръща в основен мотив в нейните произведения.
През 2000 г. Дагмар основава Dance Imprints и си партнира със световноизвестни режисьори, музиканти, актьори и танцьори. Компанията и е продуцирала три пълнометражни произведения A/Part (2004), Beside Me (2008) and Re:turn (2009), както и дузина кратки хореографии за пиесите Marat/Sade (2012) Dokola (2012), Sacrifices (2014). Работата на Дагмар е представена и разпознавана в Германия, Чехия, Франция, Америка, Канада и Япония.

Билети за събитието ще се продават на място и ще струват 12 лева.

Advertisements