ХОР „ЕВМОЛПЕЯ” ИЗПРАЩА СВОИТЕ АБИТУРИЕНТКИ С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ НА 30-ТИ ЮНИ

За радост на пловдивчани „Евмолпея“ отново ще създаде празнично настроение след две годишните трудности, които всички изживяхме в резултат на световната пандемия. След успешно концертно турне в Щутгарт по случай 24-ти май, хорът кани пловдивчани на заключителния си концерт за 16-тия творчески сезон. Концертът ще се състои на 30-ти юни от 19:00 часа в емблематичната зала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив. Концертът ще включи и събитие, което винаги съпровожда заключителните концерти на хора – официалното изпращане на 5-те абитуриентки – Мария Сукарева, Йоана Пенева, Теодора Благова, Мария Райкова и Симона Чакова. По този начин ръководството ще изкаже своята благодарност на дългогодишните хористки за 10-те години всеотдайност към хоровото дело и колектива на хоровата формация. Участвайки в хора петте момичета представяха българското хорово изкуство на множество престижни сцени в България и 17 страни в Европа и Азия, в международни хорови конкурси, фестивали и значими национални мероприятия. Те активно съдействаха за утвърждаването на хор „Евмолпея“ като една от най-проспериращите детско – младежки хорови формации в града и страната ни и са излизали със състава стотици пъти на сцена в рамките на различни концерти и концертни участия. Участвали са в културно дипломатически мисии в 18 международни фестивала и 24 задгранични турнета. Като част от хора те са носители на отличието „Посланик на добра воля“ и са се включвали всеотдайно във всички благотворителни акции на състава. Техният труд и талант са оценявани от публиката и от ръководството на хора, за които на този концерт ще получат заслужена признателност и благодарност.

Дарбата на тези пет момичета би могла да се характеризира като рядко съчетания на музикален, организационен талант и дарба към езици, съчетани с ведро присъствие и добра комуникативност. Дисциплинирани, коректни, всеотдайни към различни каузи, те съумяваха да съвместят разнопосочните си интереси по един уникален начин, достоен за подражание от младите хора. Хорът под ръководството на д-р Алия Хансе и клавирен съпровод Йорданка Иванова ще изпълни 12 любими песни от репертоара, който поддържа. Те ще бъдат част от програмата, с която ще се представят в събитията, включени в национален и международен план за отбелязване на 300 годишнината от рождението на Св. Паисий Хилендарски по линия на ЮНЕСКО.


Национален фонд култура подпомага дейността на Регионален исторически музей – Пловдив по програмата за едногодишна целева субсидия за подпомагане на дейността на държавни, общински и регионални институти.


Администрация: