ПРЕДСТАВИХА НОВИЯ ДИРЕКТОР НА РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ

Днес в зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей – Пловдив беше представен Стоян Иванов – новият директор на културната институция. Той замени на поста гл. ас. д-р Стефан Шивачев. В церемонията взеха участие Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, инж. Александър Държиков – председател на Общинския съвет и Пламен Панов – заместник – кмет „Култура, археология и туризъм“ . Събитието уважиха редица директори на културни институции, музейни специалисти, политици, представители на неправителствения сектор и общественици.

Кметът Здравко Димитров връчи на гл.ас. д-р Стефан Шивачев „Плакет на община Пловдив“ и прочете поздравителен адрес от него и от областния управител Ангел Стоев.

Новият директор на музея Стоян Иванов беше приветстван и обеща да продължи започнатото и да надгради свършеното от предишното ръководство на институцията.

Стоян Иванов, който спечели конкурса за директор на РИМ-Пловдив, досега е ръководил историческия музей в Клисура.

Национален фонд култура подпомага дейността на Регионален исторически музей – Пловдив по програмата за едногодишна целева субсидия за подпомагане на дейността на държавни, общински и регионални институти.


Администрация: